Fundmentet for fremtiden

Sundhed og avl

Vores avls- og sundhedsarbejde

Vi ønsker at bevare welsh som en sund og rask hund høj levealder. Derfor arbejder vi meget systematisk i vores avl og tilgang til racens sundhed og holder os løbende opdateret indenfor sundhed og avl. Vi valgt at alle resultater på vores hunde og hvalpe lægger vi frem på hjemmesiden. Vi ønsker at være åbne omkring vores hunde og deres sundheds. Vi træffer til og fravalg i forhold til hvilke hunde der kommer i avl og hvilke hunde som skal parres med hvem. 

Vi følger naturligvis DKK's og Spaniel Klubbens avlsanbefalinger og restriktioner, og opdrætter hvalpe med DKK Basis Plus Stambøger. Men vi gør mere end det. 

Vi har krav om at alle hvalpe bliver undersøgt. Vi har valgt at de mest relevante undersøgelser for welsh er HD fotografering, PennHIP, Øjenlysning og Gonioskopi. Herunder kan du læse mere om de forskellige undersøgelser og hvad de betyder for hundens liv og levealder. 

Derudover arbejder vi med at bevare de jagtlige egenskaber i racen. Det betyder at vi foretrækker hvalpekøbere som vil træne og arbejde med deres hund. Vi er selv aktive på jagt og brugsprøver og det er vigtigt for os at de hunde som indgår i vores avl helst har brugsprøve eller at hunde i deres stamtavle har.

 

Fit - for - function

Konstruktion og anatomi

 

HD fotografering (avlsanbefaling)

 

PennHIP

 

Øjenlysning (avlsanbefaling)

 

Gonioskopi