VELKOMMEN TIL ADARA.DK

Nyheder fra 2013

 

 

13.10.2013 Spanielklubbens udstilling i Års

 
Søndagen blev brugt i godt selvskab på spanielklubbens udstilling i Års. Jeg have Bea med som klarede sig rigtig fint i ringen. Hun placerede sig som bedste tæve og blev BIM. I BIS brugshund sluttede hun dagen med at blive nummer 2.
 
  Multi champion Amica Adara's Beatrice "BEA" med sin BIM roset.
 
 

19.05.2013 Verdensudstilling i Budapest

 
Nu har vi rigtig været på langtur. Det er blevet til en weekendtur til Budapest i Ungarn, for at udstille på årets verdensudstilling. Det var en rigtig god tur, og vi have hyggeligt selskab af Connie. 
 
Jeg havde tre hunde med, Sif i veteranklasse, Bea i championklasse og Carlo i juniorklasse. Så jeg havde virklig sommerfugle i maven, og var meget spændt på hvad dagen skulle bringe. Dommeren var John Thirlwell fra England, som selv er en succesfuld welsh springer opdrætter, som jo må siges at være særdeles godt inde i racen.
 
Carlo lagde ud med juniorklasse, det gik godt, han er blevet rigtig flink til at gå i ringen, og dommeren syntes åbenbart lige så godt om Carlo, som alle vi andre gør. Carlo fik excellent og blev 1. vinder, hvilket vil sige at han hentede sin første titel hjem som JUNIOR VERDENSVINDER 2013 :)
  
 JWW-13 Amica Adara's Cool Carlo "CARLO" med hans præmier.
 
Nu var det Beas tur. Hun stillede i en stærk championklasse med virkelig flotte og færdigudviklede voksne tæver. Så jeg havde ikke de stor forventningerne til min lille Bea pige, som stadig er under udvikling. Bea gik rigtig fint, med hendes vanlige gode humør og energi. Der altid fuldfart på når hun går i ringen. Bea placerede sig overraskende med excellent og 2. vinder. Fantastisk flot af en ret ung hund.
 
Som allersidste hund var det blevet Sifs tur i veteranklasse. Hun strålede om kap med solen, og viste at selvom man har været i ringen over 100 gange, så kan man altså stadig elske det. Dommeren var enig med mig i at Sif er en super hund, der selv i veteranklasse er på toppen. Hun fik også excellent og blev 1. vinder. Hvilket betød endnu en titel med hjem, VETERAN VERDENSVINDER 2013. Seje gamle tøsen !!
 
Nu skulle verdensvinder titlen (som gives til vinderen af CACIB'et) placeres og alle 1. vinderne fra mellem - åben - brugs og  championklasse skulle i ringen til den afsluttende konkurrence. Det var som altid meget spændende hvem som skulle tage den meget eftertragtede titel med hjem. Tæven fra championklasse tog titlen, hvilket betød at Bea skulle ind og konkurrere om reserven med de resterende tæver. Og til min store overraskelse valgte dommeren at give reserve-verdensvinder til Bea. Tænk engang, at min lille Bea kan klare sig så flot allerede. Hun bliver bestemt spændende at følge, når hun for alvor bliver voksen.
 
Afslutningen på det hele er konkurrencen om BIR-BIM. Her var Sif inde fra veteranklasse, og Carlo fra juniorklasse, tak til Connie for at handle ham i ringen. Carlo var lidt for meget krudtugle og blev ikke placeret. Til gengæld tog dommeren Sif ud som BIR-veteran og ikke mindst som bedste tæve og BIM, foran verdensvinder tæve fra championklasse. OMG om jeg var helt rundt på gulvet ! Tænk engang at vinde bedste tæve fra veteranklasse, aldrig om jeg havde tænkt at det kunne ske, inden vi startede dagen. Min skønne still going very strong veteran pige Sif, hun er i sandhed en unik pige. Stort tak til dommer John Thirlwell for alle de flot placeringer til mine hunde. Det var i sandhed en fantastisk dag, som Sif og jeg sluttede af med en optræden i store ring, i BIS veteran, hvor hun desværre ikke blev placeret.
 
VWW-13 Multi ch. Adara "SIF" 
 
 

10.05.2013 Kursus med Canis og Thomas Stokke

 
I dag har vi brugt dagen på et super godt kursus med jagthundeinstruktøren Thomas Stokke (Sverige) fra Canis. Bea har været med hele dagen, og klarede sig rigtig godt. Vi trænede også hos Thomas sidste år på et 2-dagskursus, så det var rigtig godt at få fuldt op på tingene.
 
 

21.04.2013 På tur til Sverige og udstilling i Forshaga

 
Denne weekend har vi tilbragt i Sverige. Vi har som altid hygget os med hundene, og gået nogle dejlige ture i den skønne natur. Desuden har vi besøg kennel Freckles og kigget på hvalpe, som er efter Smörsoppens Tjatte "FIGGE", som jeg også regner med skal være far til mit næste kuld. Så det var dejligt at se hvor fine hvalpe, han havde lavet.
 
Søndag var vi på udstilling i Forshaga, det var en rigtig hyggelig dag, det var skønt at hilse på gode venner fra det svenske, som man jo desværre ser alt for sjældent. Carlos far Alfons var også med, så vi fik taget lidt famlie billeder, de ligner virklig hinanden, så det var helt utroligt at se dem sammen.
 
Carlo (tv) sammen med Sif (mf) og Alfons (th)  
 
Udstillingsmæssigt gik det også rigtig fint. Carlo fik very good med fin kritik, men han trænger fortsat mere tid til at udvikle sig. Bea var alene i championklasse, som hun vandt med excellent og CK. Sif havde sin først optræden i veteranklasse som hun vandt med excellent og CK. I bedste tæve gik Sif hele vejen og blev bedste tæve, med Bea på anden pladsen. Det betød også at Sif tog titlen som BIS-brugshund. Desuden rundede hun dagen af med at blive BIS-Veteran også. Så det må siges at være en forryggende start på hendes karriere som veteran.
 
Sif - BIS Veteran
 
 

13.04.2013 8 års fødselsdag

 
I dag en en helt særlig dag. Vores trofaste ven Sif fylder 8 år. Hun er stadigvæk fuld af liv og er altid med på træning, leg og jagt.
 
Sif er i sandhed en ægte all-round welsh, udover hendes mange titler i udstillingsringen, har hun flere prøver, som apportering, rally-lydighed, norsk jagtanlægsprøve, schweiss og agility. Men det bedste hun ved er nok en god lang dag på jagt, hvor hun virkelig er i hendes es.
 
Sif er desuden stamtæven i mit opdræt, og har givet mig 3 fantatiske kuld. Vi ses frem til mange år endnu med den unge dame i vores midte. Tillykke med fødselsdagen til min elskede Sif-pige.
 
 Multi champion Adara "SIF", som fylder 8 år i dag.
 
 

11.04.2013 Markprøve og udstilling

 
I den sidste tid har vi været lidt på udstilling med både Bea, Cate og Carlo. De har alle klaret sig flot, og deres kritikker kan se på deres egne sider. Især Bea har gjort det super flot og fører nu års konkurrencen om bedste brugshund i spanielklubben.
 
Den 10. marts var Bea og jeg på markprøve i Spanielklubben på Juellund. Det var første gang for Bea, så det var naturligvis meget spændende og se om alt vores træning har båret frugt. 
 
Bea klarede prøven over alt forventning og blev dagens bedste hund i begynderklasse, med 1. præmie. Desuden fik hun en forrygende kritik af dommeren Kaj Madsen:
 
Hunden går for klassen et helt perfekt søg med forrygende fart og stil. Hunden bruger vinden og sin næse perfekt. Perfekt terrændækning. Apportering: Ro i skud, hurtig og spontan opsamling. Efter apporten fortsættes det meget flotte arbejde, en hund, der viser stor jagtlyst, Flot, flot, flot. Den bedste welsh springer jeg har prøvet. 
 
Behøver jeg skrive, at dette er en dag jeg aldrig glemmer, og at Bea er en helt fantastisk  unik og speciel hund !
 
Amica Adara's Beatrice "BEA" 1. præmie og dagens bedste hund i begynderklasse. Dommer: Kaj Madsen
 
 

01.03.2013 Tillykke med fødselsdagen til Bea og alle fra B-kuldet

 
I dag fylder vores egen Bea og hende søskende fra B-kuldet 3 år. Stort tillykke til alle.
 
Multi Ch. Amica Adara's Beatrice "BEA" 
 
 

01.01.2013 Godt nytår og tillykke med fødselsdagen til C-kuldet

 
På denne årets første dag er det helt på sin plads at først og fremmest at ønske vores C-kuld et stort tillykke med deres 1 års fødselsdag. Det er så hurtigt at tiden er gået og vi er sikre på at alle hvalpene er til stor glæde hos deres familier.
 
Sif med de skønne hvalpe for præcist et år siden.
 
Det nye år kommer til at byde på mange aktiviteter for vores vedkommende. Året kommer mest til at være præget af jagttræning med Bea og agility med Sif. Desuden har jeg nogle spændende kurser jeg selv skal deltage i, man kan jo altid blive klogere :) Det par udstillinger bliver det nok også til. Vi glæder os meget til det nye år og er sikker på at vi får et dejligt år med vores skønne hunde og alle vores hvalpekøbere. Godt nytår til alle ! 
 
Tove Jensen | CVR: 27481795 | Viborgvej 343, 8920 Randers NV - Danmark | Tlf.: +45 28 76 45 36 | tove_jensen@hotmail.com