VELKOMMEN TIL ADARA.DK

Nyheder fra 2011

28.11.2011 DKK skue i Spøttrup

Lørdag var Bea, John og jeg en tur til skue i Spøttrup i DKKs kreds 9. Det var en super hyggelig dag sammen med mange spaniel-venner. Der var 2 welsher med og den anden var Vaps sammen med Marianne. Marianne havde fået den gode ide at Bea og Vaps skulle deltage i parklasse med mig som fører. Det var noget af et cirkus :) Bea og Vaps er jo noget forskellige og meget svære at få til at løbe lige hurtigt. Jeg er ret sikker på at Vaps synes at Bea er noget af en møg-unge. Men vi fik da en placering som nr. 6 ud af 6.
 
Lidt senere på dagen var der racebedømmelse af dommer Erling Kjær Pedersen (DK). Her klarede både Bea og Vaps sig flot og fik begge to excellent. Beas kritik kan ses på hendes egen side. Da både Bea og Vaps var alene i deres klasser, gik de begge to videre til fælles konkurrencerne.
 
I Beas mellemklasse var der 11 hunde, og dommer var igen Erling Kjær Pedersen. Efter han havde set hunde igennem og vi havde løbet en runde begynde han at vælge de fire hunde ud som han ville placere. Bea og jeg var næsten sidste i rækken og jeg kunne ikke se hvor mange han havde taget ud. Men jeg var vildt glad da han pegede os ud mellem de fire bedste hunde. Lidt senere var 4. og 3. vinder placeret og der var kun Bea og en hund mere tilbage. Helt vildt valgte dommeren Bea som 1. vinder af mellemklasse. Det var bare så super flot ud af rigtig mange gode hunde.
 
I Vaps's championklasse var der rigtige mange flotte hunde, men Vaps klarede sig super flot og blev 4. vinder af championklassen.
 
Da Bea havde vundet hendes klasse gik hun videre til dagens finale. Finalen blev dømt både af Erling Kjær Pedersen og Carsten Birk. Her var der de 7 klassevinder der skulle konkurrer om at blive BIS (best in show). Bea klarede sig super flot og sluttede dagen med at blive BIS-4. Helt vildt godt gået med 126 tilmeldte hunde. Så vi havde bilen fyldt med præmier på vejen hjem. Hvilken herlig dag !
 
 Beas præmie høst
  Bea med dagens præmie høst

04.11.2011 Tillykke med fødselsdagen

Amica Adara's A-kuld har fødselsdag, og bliver 3 år i dag. Jeg vil gerne sige hjertelig tillykke til alle "mine" skønne hvalpe. Jeg håber at I får lidt ekstra godt i skålen i dag. 

23.08.2011 Jagtanlægsprøve i Norge

Har haft en super dejlig weekend i det norske. Både Sif og Bea har været til jagtanlægsprøve i norsk spanielklub. Desuden var Beas søster Belle også med.
 
Alle tre piger gjorde generelt  flot stykke arbejde på de 3 forskellige momenter. Søge-momentet var det der blev bedømt hårdest på dagen, og det betød at desværre at det kun var Bea der fik godkendt dette moment. Meget overraskende var det noget anderledes bedømt i forhold til de danske prøver som Sif og jeg er vant til at deltage. Så der skal lige lidt justering til i forhold til Sifs søg til næste gang vi tager afsted til Norge. Alle tre hunde bestod de to øvrige momenter - kaninslæb og vandapportering af and.
 
Jeg er meget stolt af min lille Bea pige, hun fik en super fin kritik som kan ses under Beas prøver. Så det var en rigtig dejlig tur hjem fra Norge søndag nat. 

13.08.2011 Træning i søgemønster

Sådan en dejlig lørdag morgen har vi i dag være en tur i skoven og træne søg. Der er jo kun ved at være en uge til vi skal til prøve i Norge, så det bliver lige de sidste ting der skal pudses af.
 
Jeg startede med Bea og 8 udlagte genstande. Bea er meget energisk og har flot fart på. Men hun er faktisk og ved at blive rigtig god til at holde kontakt. Flere genstande blev markeret og 2 blev spontant apporteret. Flot arbejde som jeg er yderst tilfreds med af min lille pige.
 
Bagefter var det Sifs tur. Hun gik i sin sædvanlige stil, med et søg i trav og super kontakt og meget dirigerbar. De resterende 6 genstand blev hurtigt fundet og apporteret uden nogen problemer.
 
Alt i alt en dejlig træning og det bliver vist også generalprøven inden næste weekend.

09.08.2011 Sif øjenlyst uden anmærkninger

I dag har jeg en god nyhed. Sif har i anledning af det kommende hvalpekuld været en tur til dyrlæge. Sif fik endnu engang en øjenlysning uden anmærkninger. Så nu er alle de sundhedmæssige krav på plads, så nu venter vi kun på at Sif starter hendes løbetid.

01.08.2011 Udstilling i Vejen

De seneste fire dage har stået på udstilling med fuld skrue på. Jeg har været afsted med Sif til DKK udstilling i Vejen. Det har været nogle rigtig dejlige dage med godt vejr og hyggeligt selskab. Sif klarede sig flot og fik to gange 2. bedste tæve, og en gang bedste tæve og BIM med hjem. Fredag-søndag havde vi hyggeligt selskab af Marianne med Vaps. Tak til Marianne for en dejlig weekend.
Sif til fotograf i Vejen
Sif til fotograf på udstillingen i Vejen

21.07.2011 Vandapportering

Det gode vejr og sommerferien er blevet brugt til at træne med hundene. I dag var jeg så heldig at John havde tid til at tage med og tage lidt billeder. Jeg træner jo ofte alene, så det er sjældent at jeg har billeder fra træningen.
 
Bea er blevet helt utrolig god til at svømme, hun skyder afsted som en pil gennem vandet, hun mangler bare lige lidt rutine i at tage et ordentligt greb.
 
Sif er blevet rigtig god til at komme helt op på breden og aflevere til hånd nu. Så der er ikke så meget der skal trænes på, kun holdes vedlige.
Sif på vej i land med anden Bea svømmer med anden
Sif på vej i land med anden Bea svømmer flot med anden i munden

14.07.2011 Verdensudstilling i Paris

I nat kom vi hjem efter en god uge i Paris. Vi har været afsted på dels ferie og dels for at deltage i verdensudstillingen. Vi startede ugen med udstilling torsdag og fredag.
 
Både Sif og Bea klarede sig super flot. Begge dage fik Sif certifikat og kan dermed føje Fransk champion til hendes lange række af titler. Dette er jeg særlig stolt af, da der i Frankrig i modsætning til herhjemme der krav om jagtlig prøve for at bliver champion. Men det er jo ikke noget problem for min dygtige Sif :)
 
Om fredagen på verdensudstillingen var Sif endda meget tæt på at løbe med titlet som verdensvinder, men blev slået til sidst af tæven fra championklasse, men lidt sug i maven giver det da alligevel.
 
Bea klarede sig også rigtig flot, på det franske championshow om torsdag blev hun 2. vinder i juniorklasse og på selve verdensudstillingen blev hun 3. vinder.  Resultater som jeg er yderst tilfreds med. Bea er stadig unghund og mangler noget fylde i kroppen, som kommer når hun bliver lidt ældre. 

20.06.2011 Udstilling og klubmesterskab i agility

Denne weekend har været rigtig travl. Vi startede fredag med at tage en tur til Sjælland for at være klar til DKK udstilling i Valby lørdag. Dommeren var Lotte Jørgensen og hun var så vild med Sif at hun valgte at gøre hende til bedste tæve og BIR. Desuden kan Sif nu følge endnu en Københavnsvinder til sin række af titler. Det var tredje år i træk at Sif har fået den titel med hjem, det er vist et meget sjældent hattrick.
 
Søndag var der udstilling i spanielklubben. Her var Bea også med, men det blev desværre kun til en very good til den unge dame. Sif klarede sig fint og blev tredje bedste tæve.
 
Herefter gik det hurtigt hjemad, for vi kunne lige nå hjem og deltage i klubmesterskabet i agility. Sif og jeg startede på agility i foråret, noget som både hun og jeg synes der super sjovt. Selvom Sif jo ikke er nogen unghund mere nyder hun at komme ud og træne. Hun holder meget af nye udfordringer og er også super lærenem. Konkurrencerne gik godt, Sif blev 2. vinder i springklassen og 1. vinder og klubmester i agilityklassen. Så jeg var meget stolt af min pige, der både er smuk og dygtig. Vi fortsætter træningen efter sommerferien og så håber jeg at starte konkurrence med hende til næste år i seniorklassen.
Sif BIR i Valby
Sif som BIR og Købenshavnsvinder for 3. år i træk

05.06.2011 Udstilling i Neumünster

Sif, Bea og jeg har været en tur på udstilling i Neumünster. Det har været en meget varm og støvet dag, så vi er meget trætte alle sammen.
 
Dommer var Frank Kane (UK) som jeg jo har haft fornøjelsen af at blive bedømt af flere gange, måske begynder han at tro jeg forfølger ham :)
 
Bea startede i juniorklasse hvor hun klarede sig godt og fik en flot kritik. Hun blev BIR junior og fik junior certifikat og hun kan hermed føje den tredje titel til sine meritter, som tysk junior champion. Flot af den unge dame. Bea var desuden i store ring, men her blev det ikke til mere.
 
Sif klarede sig super godt, fik en flot kritik og blev BIR over sin bror Zako der blev BIM. Sif fik tysk certifikat men vigtigt af alt fik hun også CACIB og kan også føje en ny titel til rækken: International udstillingschampion ! I gruppen i stor ring blev Sif også taget ud og var tilbage blandt de sidste 7 hunde, men blev desværre ikke placeret.
 
Jeg er så stolt af mine smukke piger, hvilken dag i det tyske !
Bea med hendes rosetter og pokaler

Sif ny INTCH(U)

Bea med hendes rosetter og pokaler Sif ny international udstillingschampion

21.05.2011 Region Midtjyllands forårscup

Denne dejlige forårsdag har vi brugt på fælles spisning og udstilling i spanielklubbens region Midtjylland. Det var været en rigtig hyggelig dag i godt selskab.
 
Sif og Bea deltog begge to, de klarede sig rigtig fint, og stod til sidst i sweepstake finalen, her valgte dommerne (Kaj Madsen, Pia Elmelund og Connie Phillipsen) Bea frem for sin mor Sif. Flotte takter af den unge dame.
Bea med hendes præmier Ståbillede af Bea
Bea med hendes præmier Bea er ved at blive voksen :)

10.04.2011 Udstilling i Bohus

John, Sif, Bea og jeg har tilbragt en super dejlig weekend i Sverige sammen med Figge, Maria og hendes kæreste Ulf. Maria var som altid vært med den lækkerste mad, tak for det! Alle tre hunde var med på SSRKs udstillinger i Bohus og de kom alle hjem med fine resultater.
 
Lørdag var dommer Fredrik Norgren (SE) og han gav alle hunde nogle flotte bedømmelser. Figge åbne dagen med at bliver bedste han, så flot af en efter moden herre på 7 år. Herefter var det Beas tur, hun fik excellent og blev 4. vinder i juniorklassen, det var jeg rigtig fin tilfreds med. Tilsidst var det Sifs tur til at skulle i ringen, efter meget hård kamp endte hun som bedste tæve. I bedst i racen var det jo så Figge og Sif der skulle ind mod hinanden, her var det Figge der løb med BIR og Sif blev BIM. Mange gange tillykke til Maria.
 
Sif sluttede dagen af med at deltage i jakt-bis (hun var eneste spaniel i bis finalen for hunde med jagt-merit) her blev hun BIS-4. Jeg tror det er den første gang de har set en welsh gå i jakt-bis. Der var mange lykkeønskninger til mig fra alle omkring os.
 
Søndag var dommeren Alex Krasilnikoff (DK). Han dømte Figge til 2. bedste han. Bea klarede sig også rigtig flot og fik excellent og blev 2. bedste i junior klassen. Sif blev 3. bedste tæve. Til sidst sluttede Sif dagen af med at blive BIS-3 i jakt-bis. Det er jeg naturligvis super stolt af, og hun var igen eneste spaniel i finalen.
Figge og Sif BIR og BIM
Figge og Sif i parløb Figge (BIR) og Sif (BIM) 

Jakt-bis 4

Jakt-bis 3

Sif Jakt-BIS4 Sif Jakt-BIS3

05.04.2011 Markprøve og udstilling i Tønder

De sidste to weekender har der været fuld fart på hundelivet. Den 27. marts var Sif og jeg afsted sammen med Offelia og Finn til markprøve på Juellund. Det var en dejlig dag med lidt forår i luften. Sif og jeg var først på i åben klasse. Fasanerne ville meget gerne løbe i det lidt åbne terræn, og det lidt svært at holde Sif indenfor skudhold. Men hun var meget mere koncenteret end sidste gang vi var afsted, så træningen har vist virket. Efter et slip på ca. 45 min blev frøken Sif dog fristet over evne og rejste en fasan uden for skudhold, så det blev heller ikke til nogen præmiering i dag. Tilgengæld gik det rigtig godt for Offelia og Finn, som fik 1. præmie med hæderspris i begynderklassen, tillykke til dem begge !

I søndags var vi til udstilling i Tønder. Hele familien var næsten samlet fra nær og fjern. Sif og hendes bror Zako var det begge to med både børn og børnebørn. Resultaterne var lidt blandede. I hvalpeklasse var der to af Artie og Puks hvalpe med, og de fik begge SL og blev henholdsvis bedste tæve og han. BIR hvalp blev Louie, men han blev desværre i placeret i BIS. I juniorklasse han var både Balou og Baloo (Basil) med. Her var det Baloo der vandt og fik excellent og CK og det blev til en placering som 2. bedste han og hans første certifikat ! Super flot og tillykke til fam. Skau med deres smukke dreng. I åben klasse var Artie i ringen men det blev kun til excellent uden CK denne gang. I championklasse han var der kun Zako tilmeldt, han klarede sig super fint og blev bedste han og BIR ! Tillykke til ham og hans familie også. For tæverne var der Bea og Ella (Zakos hvalp med Meghan) i juniorklasse. Her var det Bea der trak det længste strå og blev 1. vinder med excellent og CK, det rakte senere til 3. bedste tæve for Bea, så stolt af min lille pige :) Derudover var Mali og Smilla med men de klarede sig desværre ikke så godt og fik kun very good. Offelia gik i brugsklasse og fik excellent med CK, hun blev 2. bedste tæve og fik certifikatet, så stor tillykke med hende. I championklasse var det Puk og Sif der skulle ind, Anette handlede Sif for mig for at jeg kunne være klar med Bea i bedste tæve. Sif var dog ikke helt enig i den beslutning så hun var noget af en mundfuld i ringen, til trods for Anettes stor tålmodighed. Sif fik excellent men ikke CK, så det var Puk som blev 1. vinder med CK, Puk gik hele vejen og blev bedste tæve og BIM, tillykk til hende også !

Dagen sluttede vi af med at deltage i avls- og opdrætsklasse. I avlsklasse konkurrerede jeg med Sif (avlshund) - Bea - Basil - Artie og Balou. Det blev til en 2. præmie med denne kritik: "Gruppen er ikke tilstrekkelig homogen, alle hunde har bra benstammer, svansføring er korrekt hos alle." I opdrætklassen var det Bea - Basil - Artie og Balou. Det blev til en 1. præmie med denne kritik: "God kønspræg, kunne være lidt mere homogen."

Tak til alle mine dejlige hvalpekøbere for at de ville hjælpe med at stille i avls- og opdrætsklasse ! Det må vi vist træne lidt mere på :)

13.03.2011 Øjenlysning af B-kuldet og udstilling

Siden sidst har der været en del gang i hundeaktiviteterne som altid. Fredag den 4. marts var Balou, Baloo (Basil), Bella og Bea en tur til dyrlægen for at få taget HD-foto og blive øjenlyst. Alle hvalpene blev lyst fri for arvelige sygdomme og Bea blev desuden også lyst fri på gonioskopi. HD resultaterne er endnu ikke kommet, så dem venter vi stadig spændt på. Henrik var desuden vært med formiddagskaffe med hjemmebagte boller, så der blev rigtig snakket welsher hele dagen. Mange tak til Henrik for at vi måtte komme.

m lørdagen var vi en tur på udstilling. Det gik rigtig fint, Bea fik excellent med CK for første gang og blev 2. vinder i junior klassen og 4. bedste tæve. Sif klarede sig også fint og blev 3. bedste tæve.

01.03.2011 Tillykke med fødselsdagen til B-kuldet

Dagens nyhed er kort og godt en fødselsdaghilsen til alle hvalpene fra Sifs B-kuld. Her i huset vil dagen blive fejret med hygge og guf senere. Håber at I alle får en dejlig 1 års fødselsdag !
Tove Jensen | CVR: 27481795 | Viborgvej 343, 8920 Randers NV - Danmark | Tlf.: +45 28 76 45 36 | tove_jensen@hotmail.com