VELKOMMEN TIL ADARA.DK

Nyheder / Blog

Hugo på besøg 
29-11-2018

Vi har haft Hugo på besøg. Han kom lige forbi til en trimning. Hugo er blevet en virkelig fin unghund med et godt potentiale.


Kursusweekend 
19-11-2018

I denne weekend har John været på opdrætteruddannelse hos DKK både lørdag og søndag. Nu er det ikke længere kun Tove der har uddannelsen, men også John så alle hunde, store som små kan få kvalificeret pasning af ham. :-) 

Der blev undervist i det basale som er godt at vide når man skal have et kuld hvalpe og give dem den bedste start på livet.

Det var dejligt at se at vi allerede er godt med på den nyeste viden.

Pensummapperne

Yndlingspuden 
15-11-2018

Essie og Bea får lur på husets bedste pude. Af en eller anden årsag har den pude altid været favoritpuden. Det er helt sikkert at den er optaget hvis vi er i køkkenet og det er åbent ud til forgangen hvor puden ligger.


Nye beboere i dueslaget 
08-11-2018

I dag er der kommet tre nye beboere i dueslaget. Vi byttede en hvid due med tre brunspættede duer. Det bliver spændende at se om de vil trives her i den nye flok. 

Det ser flot ud når hele flokken af duerne kommer flyvende ud over marken og det kan nok være at hundene får andet at tænke på når der er flyvershow.

Vi bruger duerne i den mere avancerede hundetræning til blandt andet forstyrrelser under træningen, hvor vi lærer hundene at sitte selvom der flyver en due. 

Tre brune og hvide duer til flokken

Calle på udstilling 
20-10-2018

I dag var en stor dag for mor Essie og far Calle i udstillingsringen. Han blev kåret som den bedste welsh på den internationale udstilling i Ungarn og hun blev kåret til 2. bedste welsh.

Calles BIR roset (bedst i racen) 

Bea på arbejde 
16-10-2018

Her til formiddag var Bea Besøgshund på arbejde som klappe og hyggehund på plejehjemmet Borupvænget i Randers.

Det gik fantastisk godt, der var mange beboere der gerne ville snakke med hende og en der ville dele sin leverpostejsmad med hende og det sagde hun ikke nej til, men skyen blev tilbage på tallerkenen.

Nu er Bea gået i sofaen for at få en eftermiddagslur.

Dagens dont er overstået og Bea er klar til at tage hjem 

På besøg hos Hope 
07-10-2018
I dag har vi været på besøg hos Hope og hendes familie. Det var dejligt at se hende igen. Familien fortæller at hun er en sød og nem hundehvalp. De er rigtig glade for hende og at det går så godt. 
Da hun blev træt af Johns moslen, kravlen rundt, nussen og blive taget op gik hun ind i sin kravlegård under skrivebordet og lagde sig til at sove.
Det er fantastisk at en lille hvalp kan finde ud af at trække sig tilbage og lægge sig når hun er træt og trænger til ro. 

Jeg hviler lige lidt

Ham John er noget fjollet

Bea på arbejde som besøgshund 
05-10-2018

I går var Bea på arbejde for første gang. Vi var på besøg på et plejehjem for Trygfonden Besøgshunde.

Bea tog det i stiv arm og gik nysgerrigt rundt mellem menneskerne. Hun fik mange klap af både personale og beboere.

Er sikker på det kommer til at gå rigtig godt når hun kommer til at kende stedet.

Vi glemte at tage et foto. Det kommer næste gang hun skal på arbejde i uge 42.


Kursus med Thomas Stokke 
30-09-2018

Denne uge har stået i hundetræningens tegn. Først trænede vi selv med ham med vores egne hunde. Tove trænede med Essie og John havde lånt Fiji af Rikke.

I weekenden var vi vært for Spanielklubbens træneruddannelse. Her fik spanielklubbens trænere fra hele landet skærpet deres færdigheder og ekstra nye værktøjer i værktøjskassen som de kan tage med hjem og give videre til deres kursister.

Thomas introducerer kursisterne i eftermiddagens øvelser

Træning med Fiji 
29-09-2018

I denne uge har vi trænet med Fiji på 6 måneder. Vi lavede simple vende og komme hjem øvelser. Løbe efter legetøj i snor øvelsen var populær. Det var helt nyt for hende at komme på besøg og træne her, så hun sov meget og længe da hun kom hjem efter tre dages træning med andre to andre welsher og en gl. dansk hønsehund. 

Derudover brugte vi det meste af træningstiden til at kigge på de andre hunde træne og være tilstede i situationen og miljøet, så hun bliver vant med situationen.

Fiji kigger på at der trænes

Bea er blevet besøgshund 
22-09-2018

I dag er jeg og bedstemor Bea blevet godkendt af Trygfonden som besøgshund og fører (besøgshundeekvipage). Det er helt vildt og jeg rørt til hjertet. Vi bestod alle test og undersøgelser. Adfærdstesten var let for Bea, men hun er også dygtig og erfaren.

Bea charmede sig ind i alle Trygfondens medarbejderes hjerter med det samme og flere kom tilbage for at snakke med hende. 

Bea tog straks forskud på det kommende arbejde og glæderne ved at opsøge nogle beboere og blive klappet.

Bea hviler i bilen efter sessionen

Hvalpefri 
20-09-2018

Essie nyder at have fået fyraften efter fire måneders babysitning. Du har gjort de godt lille Essie Lynben. Der var også kyllingehalse i madskålen her til aften. Så mon hendes dag kan blive meget bedre?


Hope flyttet 
20-09-2018

Så er Hope flyttet til sin nye familie. De bor i Hobro så det er ikke så langt væk.


Hera flytter 
18-09-2018

Nu er Hera flyttet og er lige nu på vej hjem til Holstebro, hvor hun skal bo med sin nye familie. 

Da hun var lille var hun kendt som lilla tæve og derfor havde hendes nye familie købt et fint lille lilla halsbånd med navneskilt til hende. 

Hera med familie

Med Hope og Hera i byen 
16-09-2018
I dag har vi været med hvalpene i byen. De var ude at besøg Fiji og Loke. Fiji er en welsh springer spaniel på 6 måneder som tidligere var på besøg hos os og Loke er en ældre broholmer. Han tog det med ophøjet ro at få besøg af sådan et par duracellkaniner der spænende rundt i huset. Han synes det var så spændende at han luntede efter dem. Når han synes de sloges lidt for voldsomt stak han snuden ned til dem og så kunne det nok være at de blev stille, for en stund.

Vi er da ikke bange for dig store Loke siger Hope

Kan man ikke bare tage batterierne ud af de der små "rotter"?: tænker Loke

På genbrugsplads 
15-09-2018

I dag er hvalpene og Essie med på genbrugsplads. Bagsmækken var åben så de kunne følge med i hvad der skete.


Tyvagtige hvalpe på rov 
13-09-2018

Hvalpene er ved at være store. De er blevet mere frække. Her til morgen nåede jeg lige at se dem rykke notesblokken på gulvet og begynde at flå siderne ud. De er helt med på at der er spændende ting på bordene og det der ligger ud til kanten kan de fiske ned med en pote.


Nu skal der dæleme trækkes tænder ud 
12-09-2018

Hope og Hera spiser ben. Deres dessert efter morgenmaden og som erstatning for turen på marken er ben at tygge i. De får resterne fra de voksne hundes aftensmad som bestod af lammeben og lammeryg. Det gav morgenro i lejren og nu sover de sødt. 

Hope spiser ben

Hera ligger i tunnellen og spiser ben 

Hopes tænder falder ud 
11-09-2018

Hope er et skridt tættere på at have voksentænder. I hvertfald har hun tabt to mælketænder.

Det er sjældent at vi finder mælketænderne fordi de er så små og ofte falder ud når hvalpen bider i noget, trækker i legetøj eller spiser sin mad.


På tur igen 
08-09-2018

I dag har Hope og Hera været på besøg hos en af deres kommende familier. Vi glemte helt at tage billeder. Da vi kom hjem var de så trætte at de sov de hele eftermiddagen. 

Her til aften var vi en tur på banegården. De var ganske uimponeret af toget, men til gengæld der var en masse at snuse til. 

Det lugter spændende her ved skraldespanden

Vi er da ikke bange for det der tog

Serviceeftersyn 
06-09-2018
I dag har Hope & Hera være til tjek hos Magtor. Lige som de andre gange var det Christian selv der tjekkede hvalpene. Meldingen var at alt var i skønneste orden, så nu er de flytteklare.
Christian var glad for at de var så lette at sidde med. De skyldes helt sikkert deres sidde på skødet træning med især John.

Vi hygger 

Hera ser ud til at nyde at blive tjekket

Hera kigger på at  en meget afslappet Hope bliver gået i gennem Aftenhundegæster 
06-09-2018

Her til aften har hvalpene haft besøg af Felix og Balder som er to Gammel dansk hønsehunde på 7 og 3 år.
Den unge han var helt vild med at lege med de små basser og til sidst blev Felix også revet med og gik ned i legebuk.
Det var en herlig halv time med besøg.


Tandskifte startet 
05-09-2018

I dag opdagede vi at Hera mangler en fortand i undermunden. Tanden i modsatte side sad løs så den falder nok også snart ud. Det varsler 1-1.5 måned med ekstra bidelyst indtil at alle mælketænder er erstattet af de blivende tænder.

I den periode hjælper det at give hvalpene ben at tygge som de kalkun- og kyllingrhalse som de er vant til. De kan suppleres med aktiveringslegetøj hvor de skal fiske/slikke godbidderne ud. Et sådan ben kan fyldes med en blanding af leverpostej og foder eller bare ren leverpostej og lægges i fryseren. Det gives til hvalpen som frossen og skulle gerne fungere som beskæftigelse i længere tid. De kolde foder køler gummerne og mildner forhåbentligt lidt.

Ihvertfald ved vi at de gerne vil have de frosne ben.


Hygger med fremmede hunde 
04-09-2018

I aften har Hope og Hera være ude at møde andre hunde. Det gik rigtig godt. De er gode til at være sammen med andre dyr så de brugte meget tid på at kigge på alle de mange mennesker og snuse sammen med de andre hunde. Lidt leg blev der også tid til.

Hope gør sig til

Hope hygger med hundene

Hera vil også være med

"Jeg vil så gerne lege med dig store gule hund" siger Hope

Hera på vej over til de andre hunde

Vaccination 
04-09-2018

I dag har hvalpene igen været på tur til Magtor. Først var de med Essie i water walker og bagefter skulle de have deres tredje og sidste vaccine i vaccinationsprogrammet.

Nu er hvalpene vaccineret færdig. Det vil sige at de er fuldt dækket og skal ikke vaccineres igen før om et år lige som en voksen hund. Derudover er de også vaccineret mod rabies og den skal ikke fornyes før om tre år.


Tove Jensen | CVR: 27481795 | Viborgvej 343, 8920 Randers NV - Danmark | Tlf.: +45 28 76 45 36 | tove_jensen@hotmail.com